Adelaide

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer........gisteren zondag 13-01 gearriveerd in Adelaide.

West Australie was fantastisch, vooral het Karri Forrest in South West. Nog een heel avontuur met rond rit op de Karri Forest Adventure route. Een mooie rit en via de radio hoor je een gids je van alles vertellen over de omgeving. En ineens was daar de unsealed road (een gravel weg), op zich niets raar aan in Australie. Ware het niet dat het 12% stijgen en dalen was over een lengte van 30 km. Nou daar ben ik niet zo'n held, maar terug kon niet meer het was nl. eenrichtingsverkeer. Dus hoppa daar gingen we.....met zweet in de handjes, de automaat in L2 de berg op. Boven op de berg aangekomen, zag je de weg steil naar beneden gaan en ook al de volgende weg steil omhoog, het leek wel een achtbaan, want de afgrond was rechts van je ook loodrecht naar beneden. Brent boeide het niet, die viel zelfs in slaap.....De mooie uitkijk hebben we dan ook overgeslagen en zijn in 1x de route doorgereden. Een hele tour en een overwinning op mezelf!.

Heerlijk in een mooie Berry & Lavendel Farm ijs gegeten. Een schitterende plek met 4 cottages, shop, cafe en 12 hectare grond, te koop voor 1,2 mln euro!! Dus iemand interesse? Met een goed business/marketingplannetje en een goede vastgoedonderhandelaar, is het een Eden resort!

Nog 2 leuke anekdotes van Brent tussendoor:

Zitten we op een plek aan de rivier bij de Cascades (he communicatiemeisjes, daar hebben we weer dat woord ha,ha...). Ik zit Brent op een rotssteen om een foto te maken. Ineens trekt hij een angstig gezicht en roept: ' Mamma, kijk er staat een spook achter je'. Ik dacht: ja,ja wat nu ....ik kijk achterom en zie daar een dame in burka met zonnebril staan....en schiet uiteraard in de lach.

Op de camping zit Brent op de schommel. Het lukt hem niet omzelf te schommelen. Hij roept tegen de andere kinderen in het Nederlands, ' Willen jullie mij duwen?', maar niemand reageert. Hij komt naar de caravan en vertelt zijn verhaal. Ik leg hem uit dat hij dan kan zeggen ' I need a push'. Zo gezegd zo gedaan, hij terug naar de speeltuin, ik volg alles vanuit de caravan. Hij gaat om de schommel zitten, kijkt om en zegt tegen de kinderen 'Annie de poes?' .

Goed vanuit Pemberton naar Harvey gegaan, een farm overnachting. Niet heel veel dieren, maar Brent vond de kangaroe die hij kon knuffelen geweldig!. Kippen, konijnen, eenden en de ezels gevoerd en zelfs de koe gemolken.

Heerlijk gerelaxeerd in de heuvels, lekker temperatuurtje. Ook hier stond de farm met cottages te koop! De boer vertelde dat zijn vrouw geen zin meer had in het schoonmaken van de cottages, dus ja wat moet ik dan zei hij.....oeps dat was duidelijk. Hij kwam van orgine uit de outback ....een echte farmer en outbacker....maar geen JACK!!! Sorry ladies.....

Daarna nog 2 dagen in Perth. Mariette (vriendin van Paula) ontmoet, erg gezellig en leuk, samen nog naar een wildpark geweest.

Het links rijden gaat me goed af en de weg vinden in het grote Perth (net zo groot als de provincie Utrecht).

Wat is nog meer typisch Australisch?

- zeer grote lange vrachtwagens, minstens 40 tot 50 wielen!!!! en met van die grote 'neuzen' en uitlaatpijpen langs de cabine omhoog.

- bier, bier en nog eens bier en nergens Heineken!! ze zijn zeer chauvinistisch, eigen merk dus!

- discriminatie zijn ze ook niet vies van.....aboriginals worden enorm gediscrimineerd. Ze zijn met duizenden uitgemoord. Ook Australie kent dus een holocaust.

- drugs is het grootste probleem, iedere week springt er wel eentje voor de trein in Perth.

- ruimte, ruimte en uitgestrekte gebieden. Ze geloven niet dat NL wat 3x in hun kleinste staat Victoria past, dat daar 16 mln. mensen wonen, is in hun ogen onmogelijk!

- mannen barbeknoeien, als vrouw is dat not done!

Nu in de Adelaide, voelt duidelijk als een stad in de dessert!

Sean, alles is in de voorbereiding van de Australian Wieller Tour (de Toure de France van Australie), start 20 januari. De hele stad vol met vlaggen, posters, zelfs op de trams. Misschien gaan we er nog wat van zien.

Nou ik heb mijn dagboekje niet bij me, dus ik ben ongetwijfeld veel vergeten te vertellen, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan morgen verder rijden, de Valleys in of langs de kust, maar nog eventjes bekijken. O ja, ik heb hier ook weer dezelfde leasebak, maar dan in echt een knal mettalic blauw!! Lekker opvallend.

Wij gaan weer verder, allemaal veel liefs en knuffels en tot de volgende keer. Foto's ga ik niet meer oploaden, dat duurt nl. heeeeel lang hier. Dus jullie moeten wachten tot we thuis zijn voor een avondje voor een fotosessie (nu al op bijna 300 foto's!).

No worries, mates en see you!!

Vanes & Brent

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer