Amsterdam-Perth

Hallo allemaal,

Daar we zijn we dan! De reis van maar liefst 32 uur hebben we overleefd. Het is fantastisch goed gegaan. Brent heeft amper geslapen, hij vond het allemaal veel te interessant, zeer zeker het televisieschermpje voor hem.

Voorafgaand aan de reis werd het nog even spannend toen ik mijn paspoort onder het kopieerapparaat had laten liggen bij de supermarkt. Ik kwam er gelukkig op tijd achter en de winkel was nog open en het allerbelangrijkste m'n paspoort lag er nog.

De hele inboedel is voor de 4de keer in 1,5jr verhuisd en de laatste nacht bij vriendin Miriam in Utrecht blijven slapen.

De ochtend voor vertrek werden we opgehaald door mijn zus Pauline en zwager Henk. Op Schiphol werden we verrast door Elise en Kelly. Ladies thanks voor de geweldige placemat met outback Jack erop! Een enthousiaste uitzwaai door vrienden en oude buren, het leek wel of we gingen emigreren :-)

Bij de paspoortcontrole werd het allemaal spannend, daar gaan we dan het gaat nu echt gebeuren.....Brent kreeg in zijn op de creche gemaakte eigen paspoortje een stempel...hij helemaal in zijn sas.

Bij de gate duurde het natuurlijk allemaal erg lang, want hij wilde nu toch wel eens het vliegtuig in. Ik kon zien dat het erg spannend was voor hem, het was tenslotte de eerste keer vliegen. Zijn bob de bouwer ballon mocht niet mee in het vliegtuig, alleen als we hem lieten leeglopen.....aldus geschiedde...

De eerste vlucht naar Hong Kong duurde 11,5 uur. Nou de dames van Cathay Pacific (voornamelijk Aziaten) weten wat service is. We werden overstelpt met voedsel en drank. Kids een apart tasje met allerlei speeltjes erin. We hebben ons op en top vermaakt, bovenal ook nog tv/video met 53 kanalen!

In Hong Kong 7 uur wachten, dat was lang maar ik had een zeer goede tips van Tanja gekregen. In een speciale travelers lounge zitten rusten en in een aparte kamer even 2 uurtjes geslapen. Onze lichamen waren kwa voedsel en timing volledig de weg kwijt.

Om 15.00u (plaatselijke tijd) waren we weer in de lucht, nu echt naar Australie!

Na een 8 uur duurden vlucht volgde de landing in Perth, waarbij Brent naar buiten keek en riep: ' ik zie geen kangaroos mamma'. We moesten we dit keer volledig voorin uitstappen en kwamen we dus langs de cockpit. De deur stond open en ik zei tegen Brent, kijk daar zitten de piloten. Een stewardes haakte direct erop in en voordat ik het wist zaten we in de cockpit bij de piloten en op de stoel van de gezagvoerder en in gesprek met de mannen. Foto volgt nog want hier in hotel kan ik geen foto's downloaden.

Een uitgebreide controle volgde. De Australiers zijn nog al paranoide voor pesticiden. Geen voedsel (lees: zelfs geen appel!) mag je invoeren. Wij hadden geluk en onze koffer hoefde alleen door het scanapparaat, daar waar andere koffers volledig werden doorzocht.

Nu 31 decemberen over 5 uurtjes New Years Eve (hier!) Nou wij gaan dat niet redden omdat live mee te maken. Terwijl ik aan het typen ben zit Brent nl. bijna al te slapen om de bank naast mij. Het hotel is super, vanmiddag zijn we Perth in geweest. Een stad met contrasten. Oude Victoriaanse gebouwen afgewisseld met hoge zakelijke torens rondom voorzien van glas. Soms waan je je in een Wild West movie door het uiterlijk van de pubs. De gemiddelde Australier kleed zich losjes (lees Cool Cat kleding) en het maakt niet uit welk postuur je hebt. Dit noem ik nog eens lekker bij jezelf blijven en gewoon dragen wat lekker zit.

We gaan nu eten, want anders slaapt Brent zo......Allemaal een hele goede jaarwisseling en tot snel!!! O ja, Wil & Nita en de rest nog bedankt voor de leuke mail, ik ontving hem vanmiddag van de receptie.

No worries en veel liefs,

Vanessa en Brent

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer