geen carnaval maar Trikersparty

G'day everyone,

nou het einde is genaderd....pfffff dat klinkt heavy.... Jullie liggen te slapen en wij zijn klaar om de reis van 30 uur aan te vangen.

Laatste 2 weken: eerst op Philip Island de pinguins op het strand savonds bekeken en de overeenkomst gezien tussen een pinguin en een Vedioraan....to be continued.

Daarna in National park in Sydney gezeten waar possums snachts op het dak aan het dansen waren en sochtend onze vriend de hagedis van ongeveer 80 cm naast het huisje zat.

Ipv carnaval hadden wij het genoegen een echte Trikers party op de camping bij te wonen.

Foto's volgen nog....Brent heeft een ritje op een echte Triker gemaakt!!!

Helaas was er vooral regen, regen en nog eens veel regen in Sydney, de natste januari in de laatste 10 jaar!!! Daardoor niet meer naar Blue Mountains geweest maar veel in het centrum bekeken, Sky Tower, Monorail, Wildlife Park, Cruisen door de haven.

Sydney is een stad met een bijzondere historie. Eind 1700 werden de gevangenen die ter dood waren veroordeeld in Engeland verbannen naar Australie, naar Sydney. Na een jaar op een boot te hebben gezeten, als ze de reis uberhaupt al overleefden, kwamen ze al in een rimboe. Sydney's kustlijn bestaat uit vele lange inhammen en vervolgens uit vele baaien en met kleine eilandjes. Ook vele rivieren monden uit in de baaien. Dit was in die tijd een oerwoud en moeilijk door heen te komen. Je kunt het nu nog zien aan de infrastructuur, huizen worden gewoon in de kliffen en rotsen gebouwd, straten die stijl omhoog of omlaag lopen, etc. Vervolgens zijn er vele gevechten geweest tussen de aboriginals en de convicts.

Wil je meer hierover lezen, lees dan het mooie boek De verborgen rivier van Kate Grenville!!

Nou lieverds, de rest van de verhalen wordt live en ook de foto's en filmpjes!!!

Veel liefs en tot snel,

Vanessa & Brent

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer