Pemberton

Hallo lieve vrienden,

Bij het rondtrekken hoort ook een dag bij dat je geen of nauwelijks een accommodatie kan vinden. Nou dat hebben we dus al ondervonden. Vrijdag 4-1 op naar het zuiden langs de kust. We zijn nog door Mandurah heen gereden, een hele mooie plaats zeker als je langs het water kunt wonen, maar dan moet je wel even wat dollartjes neer tellen.

We hadden ons oog gevestigd op Busselton een leuk oud historisch stadje uit 1600. Aldaar aangekomen eerst naar het visitor centre (een soort VVV). We kregen het bericht dat er dit weekend een groot festival was en dat alles vol zat. Oeps en nu, verderop in een plaatsje misschien, Nee de hele regio zit vol. Nou dat was dus een echt groot festival.....

Dan maar terug naar Bunburry, want het werd al later in de middag. We hadden de ochtend nodig gehad om een adapter voor de oplader vd fotocamera te kopen, hebben ze in Ozzieland andere stopcontacten, ja dat wordt dan wat lastig.

Aldus....wij terug naar Bunburry, eerste caravanpark nee vol. Het vistor centre ging over 2 min. dicht....oeps....Gelukkig was de dame achter de receptie zo vriendelijk om snel te bellen en ze kreeg 2 opties door 1 van een motel en de ander van een hotel. Ze zocht zelfs het adres op en gaf ons een plattegrond en kruiste de bestemmingen voor ons aan. Nou dat is nog eens behulpzaam en zeer welkom op dat moment.

Op naar het motel, en ja hoor gelukkig een kamer vrij.....en ze hadden zelfs een zwembad.

Brent vond het allemaal prima, zeker toen we de kamer binnen kwamen en hij de zeepjes op de handdoek zag. O mamma kijk hier hebben ze ook van die zeepjes (nieuwe hobby van Brent), nu ben ik weer zo blij. Geweldig toch! Dus na zo'n lange dag (5 uur) auto rijden, eerst saampjes een duik nemen. Hij vindt het eerst wat eng wat het is een diep zwembad, maar even later klautert hij zo in en uit het zwembad. Bij het zwembad staan lange tafels met stoelen en een grote gasbarbecue. Het is een van de grootste hobbies van de Australier, barbeknoeien. Grote lappenvlees (ieeek) en mais en uien, van alles gaat erop....Gezond eten kennen ze hier nog niet. Ik ben nog nergens biologisch voedsel tegen gekomen en in de supermarkt zie je vooraan alleen de chips en kant en klaar maaltijden staan. Ook fast food shops zijn er veelvuldig.

Goed na 1 overnachting zijn we de drukke kust ontvlucht en de bergen in gegaan, Karri Forest, in het plaatsje Pemberton. De temperatuur is hier aangenamer, overdag rond 30 graden en savonds koelt het heerlijk af, dus een airco is niet nodig. Hier blijven we een aantal dagen. We hebben gisteren een ritje met een oude tram door de bergen en over rivieren (lees: gammele bruggen), geweldig leuk!

De bomen hier kunnen 75 meter hoog worden (Kari Tree), zo'n bijzondere sterke krachtige boom. Voor de energiewerkers onder ons, heerlijk om onder te stromen!

Vandaag gaan we nog een stuwdam bezichten en nog het bos in.

Deze week ook nog naar Harvey, overnachten op een boerderij, daar kan Brent de dieren (koeien, kippen, geiten en kangaroos!) voeren. Einde vd week naar Perth en zondag vliegen.......

Nou lieverds, foto's downloaden laat ik effe achterwege, duurt nl. heeeeel lang.

dikke kus en knuffels van ons :-)

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer