ik rij links en in supersleurbak

Hi luitjes,

allereerst nog voor iedereen Happy New Year and no worries mates! Ja ik zit er al lekker in ......ik moet gewoon van het Engels in het NL vertalen in mijn hoofd, belachelijk gewoon.

Nou dit stoere vrouwtje rijd in een grote sleurbak en links!!! Ja Frans dat is nog eens een wagenpark hier. Voor 30 euro rij ik in deze grote lease bak, my god echt lachen. Brent vroeg al of we deze auto ook mee naar huis mogen nemen. Overigens rijden er hier vrijwel alleen maar grote auto's of het zijn auto's die in NL gelijk van de weg gehaald zouden worden, een tussenweg is er niet.

In Perth zijn we door het vuurwerk heen geslapen, we hadden duidelijk een jetlag. Vroeg moe en snachtens tussen 02.00 en 03.00u honger en wakker.

De volgende dag zijn we naar Kings Park geweest. Een schitterend aangelegd park boven op een berg. We moesten via een lange (lees 200 treden) steile trap naar boven. Een populaire trap bij de joggende Australier. Echt ongelofelijk een duidelijk ander type Australier. De mannen bodybuilders met volledig ontbloot en bruin boven lijf zich zelf showend op de trap. En de dames zeer aletisch gebouwd die absoluut niet geinteresseerd zijn in de hardlopende mannen die proberen contact met ze te maken. Ach ja, wat je zo al kan mee maken op een trap......

Parken aanleggen dat kunnen ze..... de meest schitterende bomen, gazons en bloemen en natuurlijk ook een tikkie Amerikaans alles Much Bigger..... een speeltuin voor kinderen, zo groot als een pretpark.

Op 2 januari was het zover....op naar het verhuurbedrijf. Dat was erg spannend en dan ook nog zo'n grote auto (ga zo proberen de foto's te downloaden). Gelukkig een automaat dat scheelt weer een hoop gedoe met links schakelen. Ik was verbijsterd dat het zo snel vertrouwd voelde, behalve het gebruik van het knipperlicht dan ging ineens de ruitewisser aan......

We zijn naar het zuiden gereden zo'n 45 km onder Perth naar Rockingham. De eerste de beste campingpark hadden we prijs. Een leuke cabin met veranda(tje) voor 2 nachten. De reden dat we in Rockingham zijn is dat we een bezoek aan Penguinisland willen maken, vlak voor de kust. Daar zijn we net vandaan gekomen. Geweldig!

Een trip met de boot naar naast gelegen eilanden.... en daar lagen ze op het strand grote zeeleeuwen en pelikanen en vele soorten zeevogels. Toen naar Penguinisland, heerlijk in het gras saampje gepicknickt en genoten van de zeelucht en de omgeving en uitzicht over de uitgestrekte Indische Oceaan. Het is vandaag bewolkt en een heerlijk temperatuurtje van 32 graden. De komende dagen zal het kwik stijgen naar boven de 40 graden. Het wordt nu al de heetste zomer van de afgelopen 20 jaar genoemd.

Al lopend op het eiland, alleen mogelijk via steiger en vlonders, zien we de penguins onder de vlonders zitten. Later op het strand zitten ze ook tussen de rotsen aan de kust. Brent is razend enthousiast en wil ze eigenlijk aaien, ze zijn nl. zo dichtbij, maar dat doen we niet uit bescherming voor dieren (ja wel educatief blijven....).

Morgenochtend reizen we verder af naar het zuiden. Misschien naar Bunburry daar kun je de dolfijnen gaan bekijken. Goed we gaan het beleven.....ik ga nu proberen de foto's te downloaden dan krijgen jullie een beetje beeld bij alle verhalen.

so mates, blijf vooral leuke berichten sturen in het gastenboek we vinden het geweldig om het allemaal te lezen.

Veel sterkte met de kou daar :-)........

Liefs en dikke kus,

Vanes & Brent

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer