Victor Harbor - Robe

Hallo lieverds,

Even een kort berichtje. Vandaag voor het eerst een flink eind gereden ruim 300 km en zitten nu in Robe. Dat is voor Australische begrippen niet ver, maar je doet er toch ruim 4 uur over. De wegen zijn provinciaal, lopen schuin (helt over naar links) en erg hobbelig, dit maakt dat je vaak 80km kunt rijden, schiet niet echt op dus.

Ik geniet enorm van al jullie leuke berichtjes in het gastenboek. Rob, om antwoord te geven op Kelly's vraag, helaas (nog) niet aan de orde. De gemiddelde Australier heeft of een baard van 20cm of een dikke overhellende afdak aan de voorkant, kortom fysiek niet aantrekkelijk. En ZO hopeloos ben ik (nog, haha) niet...... Ik denk dat ze dan ook erg lang hebben moeten casten om die Outback Jack voor op TV te kunnen vinden.

De rit vandaag was geweldig. Heerlijk relaxed, muziekje van George Michael erbij. Brent op de achterbank met of diskman of mp3 luisterend naar sprookjes, Jantje Smit of andere CD's. Zuid Australie langs de kust is uitgestrekt en nog eens uitgestrekt, lange zoutvlaktes, ranges (ja voor de kenners zoals Drovers Range uit McLeod Daughters, voor niet-kenners, just check Net 5). Ik zit dan achter het stuur enorm te genieten van het overweldigende gevoel dat dit land mij geeft!!!! En heerlijk om Brent ook zo te zien genieten.

So guys, helaas op dit moment missen we het vreselijk weer in NL zeker niet !!!

Gisteren in Victor Harbor, een gehucht waar je je volledig waant in eind 1800. Dus ik maar even weer duidelijk de datum en jaartal 2008 in mijn gronding gezet. Het werd allemaal erg wiebelig. Toen ook nog eens met de paardentram naar over de brug naar een eilandje voor de kust. Op de paardentram scheen de zon volop, wel veel wind, maar ook dat is heel normaal hier. 33 graden en een flinke ' herfstwind'. Op het eiland kon je via een lange trap naar boven op de berg (flinke heuvel). Bovenaan begon het plotseling te betrekken, licht te regenen. Eerste wilde we terug lopen, maar nee we besloten door te lopen. Maar na de trap werd het ineens een geitepad met diepe afgrond. De kliffen waren magnifiek met indrukwekkende rotsen waar de zee volop tegenaan klotste. Ineens had ik een flashback...... energiereis La Gomera.....Ja hoor voor een aantal onder ons zal dit direct van alles boven halen!!!. Brent goed in de hand en doorstappen. De wind was ook enorm, we werden op sommige stukken bijna om ver geblazen. Op bepaalde punten even gestopt, foto's gemaakt en even energie gestroomt. Jeetje wat een oceaan en wat een rotsen. Energiemaatjes, dit was echt een geweldige ervaring. Brent werd ook helemaal enthousiast en wilde zelfs gaan rennen en huppelen. Toen we het eiland rond hadden gelopen, toch een goed uur waren we beide helemaal voldoen..... en ja hoor ineens ging de zon weer schijnen, krijg nou wat! En wat een prestatie van dat kleine ventje!

Zo dat was weer een avontuurtje aan de andere kant van de wereld! We gaan morgen weer dichter naar de Great Ocean Road!!! Misschien zelfs een helicoptervlucht boven de Twelf Apostles maken, maar eens even zien. Daarna waarschijnlijk naar Ballarat, goudzoekersplaats, Melbourne, Philip Island en The Great Alpine route....kortom een hoop nog te zien en te beleven..... we bekijken het van dag tot dag....

Voor allemaal......even filosofisch.....het leven is wat je er zelf van maakt!!!!!

Dikke knuffels en XXXX,

de globbetrotters

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer